• Sisteme de evacuare in caz de urgenta
  pentru usile automate glisante si rotative

  Sistem break-out – evacuare in caz de incendiu, cutremur, alte calamitati

Sisteme break-out informatii generale

Evacuare in caz de urgenta

Clasificare

Sisteme break-out pentru usi glisante si rotative

Sistemele de evacuare in caz de urgenta pentru usile automate sunt disponibile pentru usile glisante si rotative.

Aceste sisteme permit crearea de spatii largi de acces in caz de urgenta. Pentru usile glisante  sistemul permite pivotarea la 90° a segmentelor de usi si a panourilor laterale, indiferent de pozitia usii. Evident, aceasta caracteristica se adauga miscarii normale, liniare de deschidere.

Pentru usile rotative sistemele break-out permit rabatarea segmentelor interioare permitand marirea golurilor de trecere.

Beneficii sisteme-breakout

Aprobari IGSU | Reducerea costurilor | Goluri de trecere mai mari

Sistemele break-out asigura evacuarea in caz de urgenta. Astfel, in cazul fatadelor este eliminata necesitatea de a proiecta si de a instala usi batante cu manere antipanica de evacuare. Aprobarile IGSU se vor obtine fara a modifica fatada si fara a creste costurile cu usi batante de evacuare. Sistemele oferite de KADRA in Romania sunt acceptate de IGSU si sunt in vigoare cu standardele europene.

In plus, usile prevazute cu sistem break-out maresc golul de trecere permitand introducerea in cladiri de produse voluminoase atunci cand este nevoie.

Testare sistem break-out usi automate glisante

Usi cu sistem break-out

Sisteme break-out pentru usi glisante

Evacuare in caz de urgenta

Informatii generale

Sisteme break-out pentru usi glisante

La usile culisante normale, panourile laterale fixe blocheaza pana la doua treimi din golul de trecere. Cu sistemul de deschidere de urgenta break-out, intreg golul de trecere ramane pe deplin accesibil. Sistemul de deschidere de urgenta break-out este potrivit nu numai pentru situatii de urgenta, dar, de asemenea este ideal si pentru transferul obiectelor voluminoase.

Datorita beneficiilor de spatiu aduse, acest sistem se foloseste cu precadere in show-room-urile auto, in centrele comerciale, magazinele mari, magazinele de mobilier si in cladirile cu volume mari de trafic.

Sistemul de deschidere de urgenta break-out se instaleaza pe usile culisante liniare, oferind posibilitatea de rabatare a usilor la un unghi de 90 °, indiferent de pozitia usii. Acest sistem este alegerea optima pentru asigurarea iesirii de urgenta. Bratele pivotante pot fi mutate catre zona superioara a usii, permitand ca aproape intreaga latime si inaltime a pasajului sa fie libere.

Cu mici cheltuieli de constructie, intrari pietonale aparent inguste pot fi transformate in pasaje largi intr-un timp foarte scurt. Se permite astfel trecerea vehiculelor de aprovizionare si obtinerea unui sistem de acces optimizat pentru scopuri de incarcare.

Sistemul este conform standardelor de siguranta in vigoare. In cazul in care se foloseste deschiderea de siguranta, usa se repune in functionarea normala facil si rapid prin cateva manipulari simple.

Usile au rama din aluminiu de 30 mm sau de 45 mm si sunt echipate cu geam dublu de 20 de mm.

Sistemul break-out este utilizat in mod normal pe usi de exterior. In cazul in care este montat pe usi de interior se foloseste un geam de 10 mm.

usi automate cu sistem break-out, usi automate

Date elementare D-TOS

 • Zona deschidere usa A: 800 – 2 500 mm
 • Inaltime libera G: max. 2 500 mm
 • Inaltime cale de evacuare: G − 50 mm
 • Latime cale de evacuare: F −162 mm
 • Viteza de deschidere: pana la 0.75 m / s
 • Masa segment de usa: max. 2 x 100 kg
 • Aprobare TÜV; numar de inregistrare 44780 12756612

Beneficii

 • La nevoie, latimea si inaltimea de trecere ramane pana la 100 % utilizabila
 • Atingerea pozitiei complet deschise dureaza doar cateva secunde si necesita doar cateva manevre simple
 • Functia 100 % de intrerupere mecanica este disponibila pentru aplicatii de urgenta si cai de evacuare
 • In acelasi timp, operarea neintruziva a usii glisante este disponibila pentru traficul pietonal
 • Operare normala prin telecomanda record BDE-D

Optiuni

 • Inchidere MPV in mai multe puncte (nedisponibila pentru inalţimea transmisiei de 108 mm)
 • Sina de pardoseala continua
 • Deblocare manuala prin cablu Bowden din interior exterior (HEI / HEA)
 • Acumulator pentru deschidere de urgenta in caz de pana de curent (mod de urgenta configurabil)
 • Modul de extindere a functiilor FEM pentru aplicatii de la terti

Informatii suplimentare sistem break-out

Detaliere solutie

La nevoie, usa automata glisanta liniara oferita de KADRA, inclusiv panourile laterale, se poate deschide la 90° in directia de evacuare. Daca usa este inchisa, se poate deplasa usor spre pereti, creand o deschidere ce duce la pierderea a numai 50 mm (sau 95 mm pentru inaltimile de transmisii de 108 mm) sau a unei inaltimi de trecere si latimi libere de trecere de 2 x 81 mm.

Practic, exista trei inaltimi de transmisii din care puteti alege: 108, 150 si 200 mm. Totusi, versiunea de 108 mm, este adecvata doar pentru utilizari limitate, din cauza fortelor care uneori sunt necesare in situatii de urgenta.

Masele maxime ale segmentelor de usa sunt 2 x 100 kg, indiferent de motoarele instalate. Nu se pot instala mase mai mari, din cauza capacitatilor reduse de rasucire a punctelor de pivotare. In consecinta, zona maxima de deschidere pentru alunecarea bilaterala este de 2 500 mm, cu o inaltime de 2 500 mm. Valoarea maxima a latimii libere de trecere, inclusiv panourile laterale, este de pana la, 5800 mm (F = 2A + 300 mm), ceea ce permite utilizarea a minim 95 % din spatiul ramas ca si cale de evacuare eficienta.

Instalatia are un cadru de 30 mm de profile din aluminiu si este dotata cu un geam dublu de 20 mm, intrucat se utilizeaza in general ca usa exterioara. Daca este necesara utilizarea la interior, se poate instala si un geam unic de 10 mm, cu un profil de adaptare suplimentar.

Comanda usii este de asemenea reprezentata de un modul standard de la seria KADRA. Cunoscutul ansamblu cu telecomanda BDE-D, cu afisaj iluminat si navigare prin meniuri ramanand neschimbate.

Sistemul de usi beneficiaza de o protectie anti-efractie, usurinta in utilizare si o folosire convenabila. Inchiderea prin MPV se poate controla printr-o simpla atingere a afisajului comenzii, iar procesul de inchidere se desfasoara in model standard, electronic si mecanic, in doua etape separate.

Sistem break-out pentru usi rotative

Evacuare in caz de urgenta – usi rotative

Usile rotative comercializate de KADRA pot fi dotate cu sistem break-out. Solutia de evacuare in vaz de urgenta este disponibila pentru toate modelele oferite de KADRA: pentru usile cu 2 canaturi, cu 3 si cu 4 (K21, K31 si K41). Sistemul break-out permite rabatarea canaturilor pentru a mari golul de trecere. Sistemul respecta legislatiile in vigoare si permite obtinerea avizului de functionare de la IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta).

Clasificare

Sisteme break-out pentru usi glisante si rotative

Sistemele de evacuare in caz de urgenta pentru usile rotative automate sunt disponibile pentru toate categoriile de usi: in 2, 3 si 4 canaturi. 

Aceste sisteme permit crearea de spatii largi de acces in caz de urgenta. Pentru usile rotative sistemele break-out permit rabatarea segmentelor interioare permitand marirea golurilor de trecere.

Beneficii sisteme-breakout

Usi rotative

 • Vei obtine usor si rapid avizele de functionare de la IGSU
 • Nu va trebui sa modifici fatada pentru a include usi cu manere antipanica pentru evacuarea in caz de urgenta
 • Reduci costurile renuntand la usile cu manere antipanica pentru evacuare
 • Alegi unul dintre cele mai avansate sisteme break-out produs in Germania
Contact